неделя, 14 юни 2009 г.

Активност на водата на Sweet Roll

Активност на водата на Sweet Roll






Наименование на продуктаРуло Мляко
ОписаниеПечен сладкарски продукт с пълнеж с вкус на мляко
Търговско наименованиеSweet Roll with milk flavoured filling
Производител

Сладка къща Ася ООД;
2700 Благоевград, база Пиринснаб;
тел.: 073-885878; Факс: 073 88 14 77;
email: asya@asya-bg.com;
web: www.asya-bg.com

СъставТестена част: Пшенично брашно, захар, глюкозо-фруктозен сироп, сорбитол (Е420), яйчен меланж, декстроза, царевично нишесте, соево брашно, набухвател (Е450, Е500), какао 1%, регулатор на киселинноста лимонена киселина (Е330), сол, емулгатор (Е471, Е475), пропилен гликол (Е281), калиев сорбат (Е202); Маслен крем 33 % (захар, растителни рафинирани и частични хидрогенирани масла и мазнини, маргарин, суроватка, декстроза, емулгатор лецитин Е322, консервант калиев сорбат Е202, регулатор на киселинността лимонена киселина Е330, натурално-идентични аромати; Кувертюр 0,7 % (захар, хидрогенирано растително масло, какао на прах 7 %, суроватка, емулгатор соев лецитин Е322, полиглицеролови естери на мастни киселини Е476).
ПредназначениеЗа масова консумация
Количество200 g
Източник на пробатаЗакупена от търговската мрежа в София
Партиден номерL0860861383
Най-добър до23/09/2009
Резелтати от анализа, aW

Тестена част - 0,792

Маслен пълнеж - 0,793

Коментар

Изключително добре балансиран продукт по отношение на водната активност.

Еднаквите стойности на водната активност на тестената част и на пълнежа изключват каквато и да е миграция на вода от едната съставка към другата.

Измерените стойности на активността на водата показват, че продуктът е относително стабилен при съхранение. При температури над 25о може да се очаква развитие на безопасните Mycotoxigenic penicillia, Staphylococcus aureus и някои Saccharomyces.



Reblog this post [with Zemanta]

Няма коментари:

Публикуване на коментар